Csomagküldés Romániába, Szlovákiába és az EU-ba

Szerző: | 2022.07.25. | Csomagfeladás külföldre, Logisztika, Tippek

Korábbi bejegyzésekben már olvashattad, hogy a szallitsunk-egyutt.hu (és így a mögötte álló cég, a Netpack s.r.o.) többek között abban tér el más csomagközvetítő cégektől, hogy nem csupán belföldi csomagokat közvetít, hanem szoftveres és nem-szoftveres megoldásokkal támogatja és segíti az e-kereskedő vállalkozásokat, webáruházakat a hazai (magyar) és nemzetközi csomagszállításban egyaránt. Így például, ha egy magyar webáruház csomagokat szertne küldeni Szlovákiába és Romániába, akkor azt egyszerűen és kedvező feltételekkel tudja megtenni, ha a szallitsunk-egyutt.hu szolgáltatását választja.

A szallitsunk-egyutt.hu magyar webshopok részére kínál egyszerű csomagküldést Magyarországon kívül Szlovákiába és Romániába (illetve más EU tagországokba). A magyar webshop üzemeltetőnek elegendő csupán egy szerződést kötnie a Netpack sro-val és ezzel lehetősége van Romániába és Szlovákiába csomagokat feladni. A szallitsunk-egyutt.hu szerződött ügyfelei hozzáférést kapnak a “Netpack csomagmenedzser” szoftverhez, ami biztosítja a címkenyomtatást a hazai és külföldi DPD rendszerekből, illetve támogatást nyújt más logisztikai feladatot segító funkcióhoz, így a szoftverben egyszerű a címkenyomtatás, készletkezelés, visszárumenedzsment, gyűjtőcsomag készítés és számos más feladat. Mindezeken felül a külföldi kereskedelmet anyanyelvi ügyfélszolgálatunk segíti (magyar-román, magyar-szlovák. magyar-angol nyelveken), ha esetleg a más nyelvet beszélő ügyfelekkel, vagy valamely külföldi DPD-vel lenne szükség ügyintézésre.
A csomagok külföldre feladása könnyű, hiszen a Netpack szoftver külföldi csomagfeladásokhoz fejlesztett menüpontjának használatával egyszerűen készíthetők el a webshopból beérkező rendelésekhez a külföldi címkék, illetve a külföldre szállítást olcsóbbá tevő ún. konszolidált csomagok (gyűjtőcsomag) külföldi címkéi. Az így felcímkézett csomagokat a magyar DPD futára veszi fel a webshop telephelyén. A csomagok útja ezután a Netpack szoftverben nyomon követhetők, ahogy a beszedett utánvét összege is. A folyamat során végig magyar nyelven tudnak kapcsolatot tartani a magyar webáruházak, így nincs félreértelmezett angol és nincs szükség idegen nyelvű munkatársra vagy az idegen nyelv tanulására sem.

Több webshop üzemeltető is kérdezte már, hogy a külföldön beszedett utánvéttel mi történik? Hogyan jut el hozzá a Szlovákiában EUR-ben, vagy a Romániában RON-ban beszedett utánvét?
A Netpack közreműködésének köszönhetően nincs szükség arra, hogy a magyar webáruház Szlovákiában vagy Romániában bankszámlát nyisson. A Netpack a webáruház üzemeltető által megjelölt devizában továbbítja a külföldön beszedett utánvétet. Azaz, ha a magyar e-kereskedő azt szeretné, hogy a Szlovákiában EUR-ben beszedett utánvét összeget egy magyar banknál vezetett EUR alapú számlára utaljuk, akkor oda fogjuk utalni, ha pedig azt szeretné, hogy a RON-ban beszedett utánvét összeget a magyar banknál vezetett HUF alapú számlára utaljuk, akkor azt tesszük. Amikor az utánvét összeg devizanemétől eltérő devizanemben kell továbbítani az utánvét összeget, akkor a devizát a Netpack sro fogadja az adott ország DPD-jétől, majd váltja át azt a kívánt devizába. A devizaváltást a küldő ország banki árfolyamánál kedvezőbb árfolyamon váltjuk, ami akár jelentős megtakarítást is eredményezhet a webáruház részére, továbbá az utalásokat banki költségektől mentesen végezzük (se számlavezetési díj, se utalási díj).

Összefoglalva a fentieket: a Netpack (szallitsunk-egyutt.hu) segítségével egyszerűen és kedvezőbb feltételekkel tudnak a magyar webáruházak Romániába és Szlovákiába csomagokat feladni. A csomagküldés ezekbe az országokba valószínűleg még soha nem volt ilyen egyszerű olyan webáruházaknak, akik még nem adtak fel külföldre csomagokat. Kedvező szállítási díj, többnyelvű ügyfélszolgálat, kedvező utánvétkezelés és hatékony szoftveres támogatás segíti a külföldre csomagküldést.

Ha te is szertnél Szlovákiába, Romniába vagy más EU tagállamba csomagokat feladni vagy szertnéd megkönníteni a mostani külföldi csomagfladást és csomagmenedzsmnett, vedd fel velünk a kapcsolatot es közössen megnézzük, mennyiben tudnánk megkönnyíteni a munkádat.

Pin It on Pinterest