Miért kerül kevesebbe a csomagszállítás csomagközvetítőn keresztül?

Szerző: | 2022.02.10. | Költségek, Logisztika

A csomagközvetítők csomagszállítással foglalkozó futárcégek (pl.: DPD, 24H Parcel) szolgáltatásainak közvetítésével foglalkozó vállalkozások, amik arra törekszenek, hogy 1-1 futárcégnél olyan mennyiségű feladott csomagot tudjanak elérni, amire a futárcégek kedvezményt adnak részére. A kedvezménynek köszönhetően a csomagközvetítők profitra tesznek szert (feltételezve, hogy a kedvezmény nélküli árat vagy valamivel az alatt, de mindenképp a kedvezményes ár feletti árat ajánl ki a csomagfeladást megrendelők részére).

A csomagközvetítők általában különféle weboldalakat készítenek, ahol kiemelik az egyes futárcégek nyújtotta előnyöket, így a csomagot feladó magánszemélyek és vállalkozások egy helyen, egy felületen (összehasonlítva az árakat) tudják feladni csomagjaikat.

A Netpack, mint a szallitsunk-egyutt.hu üzemeltetője egy olyan csomagközvetítő vállalkozás, ami nem a fent leírt módon közvetít csomagokat. A Netpack kizárólag vállalkozások részére tesz elérhetővé csomagközvetítést oly módon, hogy a csomagokat feladó vállalkozások számára egy speciális, saját fejlesztésű csomagmenedzser szoftvert biztosít, ami számos ponton megkönnyíti a logisztikai munkát az egyszerű címkenyomtatástól kezdve, a csomagok tömeges nyomonkövetésén és visszárumenedzselésen keresztül a fontos statisztikai adatok biztosította döntéshozatalig szinte minden területen. A Netpack csomagmenedzser szoftver használat jelentős időt és pénzt takarít meg az azt használó e-kereskedő vállalkozások számára.

A Netpack tehát nem egy tipikus csomagközvetítő cég, hanem inkább egy e-kereskedelmi logisztikát támogató vállalkozás, ami szoftveres és nem szoftveres (szakértői támogatás) támogatást tesz elérhetővé ügyfelei részére.

Netpack specialitás, hogy nem csak a magyar DPD szolgáltatásait teszi elérhetővé kedvező áron, hanem más európai DPD-k szolgáltatásait is, így a magyar vállalkozásoknak lehetősége van például a román és szlovák piacokra is terméket eladni, a Netpack megoldja a logisztikát és mindehhez az e-kereskedő cégnek nincs szüksége arra, hogy szerződést kössön a román és szlovák DPD-vel, azok címkenyomtató rendszerét sem kell összekapcsolni saját webáruházával, elegendő csupán egy szerződést kötnie a Netpack sro-val.

A Netpack a logisztikai támogató megoldásokon kívül hatékony támogatást tud nyújtani a külföldön beszedett utánvét összegek e-kereskedőhöz való eljuttatásában is, így az e-kereskedő cégeknek nem kell külföldi bankszámlát nyitni. A Netpack mindezen tevékenységét banki utalási díjtól mentesen, a banki árfolyamoknál kedvezőbb devizaváltási árfolyamon végzi, ami szintén jelentős megtakarítást jelent a e-kereskedelmi vállalkozások részére.

Szintén egyedi szolgáltatásunk, hogy a webáruházak és a Netpack szoftver (illetve azon keresztül a különböző országok DPD rendszereivel) történő összekapcsolást saját fejlesztő csapattal, magunk végezzük el, ráadásul az esetek 99%-ában díjmentesen.

A fentieken felül nemzetközi ügyfélszolgálat (szlovák, cseh, angol, magyar, román nyelveken) biztosítja a kereskedők támogatását, továbbá szakmai szakértőkből álló csapatunk nyújt támogatást a webáruházak indulásában, működésében és növekedésében a technikai megoldásoktól, a marketingen át a könyvelésig szinte minden területen.
A Netpack ezen kívül bevételének egy részét az e-kereskedő cégek forgalomnövekedésére fordítja. Erről bővebben a Webshop Támogatási Program néven olvashatsz.
Ha kérdésed van, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot!

Pin It on Pinterest