Webshop Támogatási Program | Hogyan jött létre és mi a célja?)

Szerző: | 2022.07.26. | Logisztika, Webshop Támogatási Program

Amikor elindítottuk a magyar webáruházak logisztikáját támogató szallitsunk-egyutt.hu-t, mint egyfajta közös vagy csoportos szállítási programot, csak közvetlenül a logisztikai feladatokra terveztünk fókuszálni. Felvettük a kapcsolatot az első webáruházzal, majd a másodikkal és így tovább és elkezdtünk beszélgetni az üzemeltetőkkel. Beszélgettünk a napi feladatokról, folyamatokról, marketingről, és minden egyébről, ami csak a logisztikát érintheti. A kapott információk alapján elkezdtem összeírni és csoportosítani a problémákat, illetve az üzemeltetés során az üzemeltetők által problémásnak vélt területeket, majd azon kezdtem el gondolkodni, hogy mit kezdjünk ezzel, mit tehetünk annak érdekében, hogy a webshop üzemeltetőknek egyszerűbb legyen az élete. Egy dolog biztos volt, mégpedig, hogy a webáruház üzemeltetőknek hatékony segítségre van szüksége több területen is. Kedvező szállítási díjakat tudunk biztosítani és a külföldi csomagfeladás támogatásában is 6 éves gyakorlattal rendelkezünk, szoftveres megoldásokban is jók vagyunk, hiszen a fő profilunk a szoftverfejlesztés, de mit kezdjünk a többivel? Bár éveken át foglalkoztunk marketinggel, nem vagyunk marketing zsenik. Igény van Google és Facebook reklámok kezelésére, menedzselésére, és bár magunk is foglalkoztunk ezekkel korábban, nem vagyunk benne naprakész profik, de ha azok is lennénk, a logisztikai feladatok mellett erre már nem lenne kapacitásunk. Mit tegyünk hát? Hogyan segíthetnénk a webshopoknak abban, hogy az egyébként forgalom növekedésével kapcsolatos gondjaik megoldódjanak?
Az nem volt kérdés, hogy ebben valahogy részt kell vállalnunk, hiszen nekünk is érdekünk, hogy a csomagjaikat velünk szállíttató webshopoknak jó forgalmuk legyen, hiszen ha több a csomag, az számunkra is előnyös.

Ekkortájt (2021 nyara) huzamosabb ideig Cipruson tartózkodtam és az egyetlen nyári viharos napon támadt egy ötletem. Átnéztem az elmúlt évek költségelemzéseit, az eddigi ajánlatstruktúránkat és egyeztettem könyvelővel és adószakértővel is, majd felvázoltam egy támogatási tervet, amit “Webshop Támogatási Program”-nak (röviden: WTP) neveztem el. A program részletei megtalálhatók a webshop-tamogatasi-program.hu weboldalon.
A WTP lényege, hogy a csomagközvetítésből származó profit egy részét közvetlenül a webáruházak forgalmának növekedésére fordítjuk, így támogatunk minden megoldást, ami ehhez hozzájárul, így például:
– nagyobb tudású (bérelt) webáruházra váltás havi díja;
– webshop forgalmát növelő marketing eszközök bérleti díja (mint pl. Optimonk);
– Facebook és Google hirdetések;
– olcsobbat.hu (10% extra kredit) és Google Shopping (20% licitelőny);
– stb..

Nyilvánvaló volt, hogy a sokféle segítséget csak külsős szakemberek bevonásával lehet megadni, így több területen is felvettem a kapcsolatot a fent felsorolt területeken jártas vállalkozásokkal. A WTP fogadtatása 100%-ban pozitív volt, így 2022 tavaszán el is kezdtük a közös munkát.
Emellett a WTP részévé tettük a saját fejlesztésű Netpack csomagmenedzser szoftvert, ami egy sor olyan funkcióval rendelkezik, ami nem csak megkönnyíti a napi munkát, de segít a visszáru okozta veszteségek csökkentésében és támogatja a döntéshozatal előkészítését is. Mivel a szoftver nagyon hatékonynak bizonyult, így ennek fejlesztésére is nagy gondot fordítottunk és fordítunk most is. 2022 nyarán újabb jelentős fejlesztések zárulnak, így például elkészült a különféle webshop motorokkal való kapcsolódást megkönnyítő kommunikációs modul, integráltuk a 24H-t a túlméretes és túlsúlyos csomagok kezelésére, elkészült a megbízott raktárak csomagösszekészítést és címkézést megkönnyítő megoldása, stb..

Mára már többféle területen dolgozó szakemberek segítik a WTP-ban résztvevő webshopokat, így van például marketing szakember (több területen is), brand építő, szoftverfejlesztő és webmester, fotós, szövegíró, grafikus, adószakértő, könyvelő, logisztikus, közgazdász, ügyvéd, de akadtak olyan forgalomnövekedésben profi vállalkozások is, mint például az olcsobbat.hu, akik azonnal felajánlották az együttműködést és tagjainknak kedvezményt és egyéb előnyöket kínáltak fel.

A jövőben szeretnénk tovább bővíteni a WTP tagjait támogató szakembereink táborát, így ha Te is jártas vagy valamely forgalomnövekedést segítő vagy üzemeltetést támogató területen, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Összefoglalva: a szallitsunk-egyutt.hu, mint csomagközvetítő és (most már) e-kereskedelmi vállalkozástámogató szolgáltató kedvező és egyedi csomagküldő szolgáltatása mellett nagy gondot fordít a webáruházak forgalmának növekedésére és ezt anyagilag is támogatja.

Ha te is webáruházat üzemeltetsz és úgy gondolod, hasznodra lehetnek a szolgáltatásaink, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Pin It on Pinterest